Rettidig omhu

Tidligere har jeg vist aldrig tænkt ret meget over, at man bør udvise rettidig omhu, når man kommer lidt op i alderen. Men man ved jo aldrig, om man pludselig bliver alvorligt syg og risikerer at efterlade sin familie i utide og uden, at der er sikret ordentlige retningslinjer for, hvad der så skal ske.

Men da jeg havde rundet de 60 år, slog det mig, at det nok var på tide at få kigget lidt på forholdene. Faktisk var det en reklame på en hjemmeside, der satte min tanker i gang. Nogle familieadvokater reklamerede med ekspertise i en række juridiske forhold – blandt andet udfærdigelse af testamenter.

Den reklame fik mig til at spekulere over, om alting nu også ville være så simpelt, hvis jeg pludselig ikke er her mere – eller for den sags skyld, hvis min kone pludselig dør. Vores familie er som så mange andre sammensat, da både min kone og jeg har været gift før og har børn med vores respektive første ægtefæller.

Boligadvokater kan også det med testamenter

Så jeg valgte at ringe til en god bekendt, der ernærer sig som boligadvokat i Silkeborg. Jeg forklarede ham om min tankegang, og han gave mig fuldstændig ret i, at det bestemt ville være fornuftigt at få alle papirer i orden nu, selv om mit helbred heldigvis ikke tyder på, at jeg er på vej til at forlade denne verden foreløbigt.

Men han erkendte også, at lige netop sådan noget som testamenter ikke ligefrem var noget, han i sit virke havde beskæftiget sig ret meget med, så han anbefalede mig at finde frem til et lokalt advokatfirma, der er bedre klædt på at den opgave, end han selv var.

Nu er det sådan, at vi bor i Aalborg, og min gode ven erkendte, at han faktisk ikke på stående fod kunne anbefale mig et bestemt firma her i byen. Jeg kan sagtens give dig navnene på gode boligadvokater i Aalborg, for jeg kender flere af dem fra diverse konferencer, men det er altså ikke en boligadvokat, du har brug for lige nu, sagde han.

Nå, den slags er jo ikke noget problem, så jeg valgte bare at søge på nettet efter en familieadvokat i Aalborg, og der var selvfølgelig rigeligt at vælge mellem. Jeg havde intet kendskab til nogen af dem, så jeg valgte helt tilfældigt et firma, der på sin hjemmeside redegjorde for, at de havde stor ekspertise med udarbejdelse af testamenter.

Nu er det ikke sådan, at vi i vores familie har en kæmpestor formue at beskæftige os med i et testamente, men netop fordi vi er en sammenbragt familie mener jeg, det er vigtigt, at vores respektive børn ikke skal havne i et slagsmål om de værdier, vi trods alt vil efterlade os, når min kone og jeg en gang ikke er her mere.

Så jeg tog kontakt til firmaet og fik snakket med en advokat, der gerne påtog sig opgaven, som han i øvrigt mente var ganske ukompliceret. Det hele mundede ud i et såkaldt gensidigt testamente for min kone og mig, og det har vi det rigtig godt med nu.

You may also like...