Renovering af gammelt hus

Vi har købet en gammel kasse. En kæmpestor gammel villa. Den ligger på grænsen op til en skov på en grund, som er 4.000 m2. Den var et såkaldt håndværkertilbud, og vi skal bruge det næste år på at sætte den godt i stand, så vi kan flytte ind i den.
Vi har prioriteret at få sat køkkenet og badeværelserne i stand først. De skal renoveres totalt, så jeg tror, den lokale blikkenslager vil blive glad for os som nye kunder. Vi laver ikke arbejdet selv, og vi har haft en indretningsarkitekt med ind over projektet. Vi vil gerne bevare den hyggelige atmosfære, huset, har, men vi vil også gerne have, at det bliver flot og stilrent.

Arkitekten er kommet på en stor opgave. Han har været lidt irriteret, fordi vi er kræsne, og han har måttet lave sine forslag om flere gange. Vi har nu fundet en god løsning, som vi i det mindste, er tilfredse med. Vi bad ham om at lave et budget for, hvad det vil koste os at renovere køkkenet og badeværelserne.

Priser på dele

Han har lavet et fint budget, som dækker alt: lige fra installation af varmelegemer til maling af vægge, nye klinker på gulvene, køkken og badeværelsesmøbler og armaturer. Han har været sød og har holdt sig inden for rammerne, vi har sat. Armaturerne, han foreslår, kommer fra et firma, der hedder Grohe. Jeg kender det godt. Det er kram, og ikke for dyrt i forhold til kvaliteten. Han har også givet forslag til de større møbler, vi har brug for i køkkenet – corian belagt køkkenbord, med nedsunket vask, så der ikke skal arbejdes med silikone og den slags. Vi skal selv købe opvaskemaskine, komfur og ovn mv. Men det er jo standardmål, så det klarer vi sagtens.

Grohe er sagen

Badeværelsesmøblerne, han forslår, er rigtigt flotte. Lidt stramme i stilen, men passer fint til farvevalget på gulve og vægge i badeværelserne. Grohe armaturerne vil være helt rigtige til møblerne dér. Han forklarer, at den stramme stil også hjælper til i den daglige rengøring. Uden mange krummelurer bliver det arbejde lettere. Det har han ret i.

Jeg spurgte ham om, hvorfor han foreslog Grohe armaturer. Han svarede mig, at det er, fordi de er meget stilrene, nemme at holde rene, af rigtig god kvalitet, har mange års garanti, og så er de ikke alt for dyre. Men, hvis jeg synes, kan han godt give mig et forslag til nogle billigere armaturer. Næh, det behøver han ikke. Jeg var bare nysgerrig. Heldigvis kan vi købe alt billigt her: https://www.elvvs.dk/

Vi godkender budgettet, som han har lavet. Det næste er så, at han giver os en idé om, hvor lang tid det vil tage at få køkkenet og badeværelserne i stand. Han kan ikke sådan helt præcist sige, hvor lang tid det vil tage. Det kommer lidt an på håndværkernes tid. Vi skal først have alle elinstallationerne på plads, dernæst skal vi have revet en gammel murstensbygget kogeø væk, så skal gulvene lægges, og væggene skal pudses op og males. Blikkenslagerarbejdet bliver noget af det sidste. Tømreren kommer til allersidst. Et estimat fortæller ham, at hvis han får ok til at starte, kan vi have de rum klar i løbet af 3 til 4 uger. Han fik sit ok med det samme.

You may also like...