Omstrukturering med Lean

I de sidste måneder har der været en del snak i hjørnerne om, at firmaet vil omstrukturere. Den slags diskussioner og småsnak bliver til sladder og vækker bekymring hos medarbejderne. Nogle frygter, at de skal fyres, andre har en idé om, at de kommer videre i deres karriere. Her i vores organisation er der ikke tale om, at vi skal afskedige medarbejdere. Vi skal måske anbefale, at nogle af dem tilegner sig nye kompetencer, og andre skal aktiveres mere intensivt, så vi opnår bedre resultater. Længere er den ikke! Vi har jo en vision om, at vi skal være den bedste virksomhed på markedet.

Ned med omkostninger

For at nå det mål så er vi nødt til at skære i omkostningerne. Sådan er det bare. Vi har ikke mulighed for at øge priserne på de ydelser, vi sælger, så, effektivisering og minimering af omkostninger er vejen frem.

Vi har dog valgt ikke at skære i lønninger via afskedigelser. Arbejdskraften, vi har, er vores største aktiv. Og det er i den, at de fremtidige løsninger og innovative tilgange skal findes. Vi ved, at vores medarbejdere ved, hvor problemerne er. Vi skal bare have dem til at formulere dem. Kan flaskehalse og gnidninger formuleres, så kan der også sættes mål og retningslinjer for, hvordan den slags omkostningsfulde elementer fjernes – eller forbedres – til vores fordel.

Medarbejdere på Lean kursus

Derfor har vi besluttet at sende et par af vores medarbejdere på Lean kursus hos Leanakademiet, så de kan få en god og hurtig introduktion til, hvad der skal ske. Samtidigt satser vi på, at nogle af de medarbejdere vil have mod på at fortsætte med at opnå kompetencer i Lean, og vi er villige til at finansiere videregående Lean kurser for dem.

Og det er det, vi skal have gjort klart for alle medarbejdere i dag, så vi kan komme de dårlige rygter, der svirrer her, til livs. Måske skal vi også overveje at få hjælp af en kompetent konsulent – det må vi se på senere.

You may also like...