Nørrebro

Min brors yngste datter er studerende i København. Det var utroligt svært for hende at finde en bolig, hun kan betale med sin SU, og hvad hun kan tjene via sit fritidsjob. Nu forstår hendes forældre godt, at hun gerne vil leve studenterlivet sammen med sine medstuderende. Sagt på en anden måde: Hun gider ikke at bo derhjemme hos dem og så pendle frem og tilbage mellem børneværelset og forelæsningerne. Så de besluttede sig for at købe en forældrelejlighed til hende. Det tog dem en del tid at finde en, men det lykkedes.

Lejlighed med gamle låse

De fandt en gammel lejlighed inde på Nørrebro. Perfekt til pigen. Der er to værelser, så hun kan få dækket noget af huslejen ind ved at dele lejligheden med en anden studerende.

Hold da op. Den skulle sættes fuldstændig i stand. En væg skulle hives ned og bygges op på ny. Der skulle også laves et helt nyt bad og toilet. Elinstallationerne skulle udskiftes. Køkkenet skal vi slet ikke tale om tilstanden, det var i, har du regnet ud.
Nu er min bror og hans hustru ikke bange for at tage fat. Ja, de kan faktisk godt lide at gå og pusle med den slags projekter. Men det tog dem alle weekender i mere end et halvt år at blive færdige med det. Jeg kan huske, at de på et tidspunkt var ved at give op. De har begge to fuldtidsarbejde, og istandsættelsen tog en del på deres kræfter. Min svigerinde fortæller i dag med smil på læben en historie om, at de ikke kunne få sat en lås i en dør og måtte ringe efter en låsesmed. Han kom og grinte lidt i skægget, men hjalp med at få låsen monteret. Han rådede dem til at bruge en professionel til at skifte de andre låse ud. Det kan være sin sag, da dørene i lejligheden ikke har samme tykkelse, og der skal måske bruges forskellige låse.

De faldt i snak med låsesmeden, som fortalte, at antallet af indbrud på Nørrebro er faldende. Han mente, at det skyldes, at der er mange gode låse på markedet. Der er bl.a. låse, som ikke kan kopieres uden, at låsesmeden får en kode fra låsens ejer, og at kopien af låsen bliver registreret.

Frygt for indbrud

Det der med indbrud havde ellers været min svigerindes store bekymring. Så hun blev roligere omkring det, men hun besluttede, at min bror ikke skal skifte låsen i hoveddøren.

Låsesmeden kom et par dage senere og satte de nye låse i hoveddøren og i døren til bagtrappen. Min niece havde valgt godkendte låse, så hendes forældre kan få lavet en indbrudsforsikring til hende. Smeden fortalte min niece, at hvis hun en sen nat ikke kan finde sin nøgle, fordi hun har glemt den, så skal hun bare ringe til ham. Hans firma har døgnvagt, og de vil altid sende en låsesmed hurtigst muligt. Telefonnummeret blev lagt ind på mobilen lige med det samme. Min niece kan nemlig være utroligt glemsom. Som den glade studerende hun er, har hun naturligvis også tankerne en hel masse andre steder. Så det er rart for hendes forældre at vide, at hun ikke skal stå på trappen efter en glad aften i byen med veninderne eller kæresten.

P.S.: En god og billig låsesmed i København – her.

 

You may also like...