Miljøbevidst dating

Her i min familie er vi miljøbevidste. Vi forsøger at genbruge mest muligt. Og vi sorterer naturligvis alt vores affald. Det har vi gjort i mange år, og det er bare blevet en vane. Men år for år forsøger vi at blive bedre til at passe på miljøet. Det har ført til, at vi selv laver de julegaver, vi skal give til venner og familie. Vi bruger emballage til nogle af gaverne, andre gange bruger vi ting, som vi har fundet i secondhand shops. I år har jeg strikket og syet mange gaver. Min datter har brugt mange timer på at lave fine, små kunstværk af emballage fra fx æsker med müsli, eller gamle aviser, som vi ikke bruger til at tænde op i pejsen med. Hun er ret god og meget kreativ.

Gaver

Min mand har lavet gaver af træ. Han har skåret det gamle æbletræ ude i haven ned. Og en del af grenene var så tykke, at han har savet dem i blokke og skåret dem i figurer. Nu er vi så ved at finde ud af, hvordan gaverne til familien rundt omkring i landet skal pakkes ind. Nogle af gaverne kan vi aflevere direkte til dem, fordi vi skal se dem i de kommende uger. Men andre er vi nødt til at sende med posten. Og her er det, at jeg er lidt i klemme. Vi bliver nemlig nødt til at købe nyt gavepapir. Hvor meget det end er mig imod, så kan vi ikke selv lave papir. Men vi kan sørge for at købe miljøvenligt gavepapir, som er lavet af genbrugspapir. Og jeg har set, at man kan købe poser af genbrugsplast. Du ved sådan nogle vandtætte postposer. De skulle være lavet af let nedbrydeligt bioplast. De vil være ok at bruge til at sende nogle af mine strikkede eller syede gaver i. Så jeg vil ikke have så dårlig samvittighed over at anskaffe nogen af dem.

Gavepapir og bobleplast

Jeg har overvejet, om vi skal pakke gaverne ind i avispapir. Det kan blive ret flot, hvis man bare sørger for at pakke ind med skarpe hjørner og flot garn. Garn har jeg masser af. I flotte farver. Jeg farver det selv. Men avispapir? Det har vi enten brændt, eller min datter har brugt det til sine kreationer. Så vi kommer ikke udenom, at vi skal finde miljøvenlig gavepapir til alle gaverne. Jeg vil under ingen omstændigheder pakke gaverne ind i plastik eller bobleplast. Det kan gå an med et paprør til nogle af mine datters collager. Men bobleplast. Ikke tale om. Der sætter jeg grænsen. Jeg ved godt, at det beskytter godt, når man sender ting.

Men vi sender jo faktisk ikke skrøbelige ting. En strikket sweater til min søster i Jylland går ikke i stykker undervejs. Og det gør en træfigur heller ikke. Så det handler altså om, at jeg finder miljøvenlig emballage i den udstrækning, jeg kan, genbruger papkasser, vi har stående og finder pænt gavepapir, så vi kan få sendt gaverne til Jylland, og aflevere de andre med god samvittighed.

You may also like...