Hvad med grå stær?

Da jeg skulle have fornyet mit kørekort, blev jeg sendt til en øjenlæge. De skulle tjekke, at mit syn er ok, så jeg kan blive ved med at køre bil. Jeg kører nemlig ofte ind til byen for at passe mit barnebarn. Hendes forældre har rigtigt travlt, og ofte kan de simpelthen ikke nå at hente hende i børnehaven. Så må farmor her træde til.

Det har jeg intet imod. Tværtimod. Hun er en sød og kærlig, lille pige, som selvfølgelig skal forkæles. Det sidste med forkælelsen er mit privilegium som farmor.

Hos øjenlæge

Men henne hos øjenlægen ( https://ohd.dk/ ) blev jeg lidt forskrækket. Han kunne nemlig konstatere, at jeg har grå stær. Det er ikke så fremskredet endnu, men som tiden går, vil det kunne blive et problem. Han var ikke helt sikker på, at han kunne godkende, at jeg får mit kørekort fornyet.  Det ville han lige undersøge kriterierne for, før han skrev under på erklæringen.

Jeg blev som sagt forskrækket. Tanken om at skulle tage med toget ind til byen vente på kolde stationer og tog, som er forsinkede, huer mig bestemt ikke. Nej, så hellere ind i min lille Fiat Panda, så jeg kan komme afsted, når det passer med min tid.

Operation for grå stær

Øjenlægen anbefalede faktisk, at jeg fik lavet en grå stær operation så hurtigt som muligt. Han spurgte ind til, om mit syn var lidt tåget i ny og næ. Nej, det syntes jeg ikke, men jeg havde lagt mærke til, at jeg synes, at jeg bliver blændet, når solen skinner.

Han fortalte mig, at en grå stær operation ikke er omfattende, at den kan laves med lokalbedøvelse, og at det ikke behøver at tage mere end en times tid.
Han bad mig overveje muligheden. Min forsikring dækker en stor del af udgiften, så det vil ikke være et økonomisk problem. Problemet bliver, at jeg ikke kan køre bil i nogle dage. Det må jeg så vist leve med.
Jeg har besluttet, at jeg skal have operationen for grå stær.

You may also like...