Hvad kan jeg blive

Den anden aften var jeg underholdt godt på YouTube. Det er ellers sjældent at der er noget informativt at hente på dette medie. Men en ung mand havde sat sig for, at vise andre unge hvilke muligheder fremtiden bringer. Eller retter hvad den kan bringe. Han havde både arbejdet for et boligselskab og hos et supermarked. Nu var tiden kommet til at prøve kræfter med skadedyrsbekæmpelse. En hel dag var han med ude at køre sammen med en professionel og autoriseret bekæmper. Her fik han råt for usødet smagt på livets grimme mørke side.

Kakerlakker

Han fik både set kakerlakker og væggelus, der huserede folks hjem. Også på et besøg hos en restaurant så han hvordan mus var kommet ind på loftet og havde gnavet ledninger i stykker. Der fandtes muselort overalt. Dette kan være farligt for at hygiejnen, hvis de kommer i nærheden af fødevarer og andet mad. Derfor skulle de tegne en skadedyrssikring, havde fødevareinspektionen påbudt. Ellers ville de lukke det hele med det samme. Heldigvis fik det løst skadedyrsproblemet hurtigt og alle mus blev fanget. Selvom problemet også var fluer i køkkenet så gik det alligevel, da de havde fluefangere med, som de kunne sætte op.

De lyste med blåt UV-lys, der tiltrækker insekter. Men det var ikke det eneste han blev udsat for denne dag. Selvom det kan virke harmløst, så var de ude at bekæmpe muldvarpe og mosegrise. En stor græsplæne havde mange muldvarpeskud, så ejeren ikke kunne slå sit græs.

Borebiller

Med en smart muldvarpekanon eller muldvarpemaskine ordnede de hele haven på kort tid. husejeren var ovenud lykkelig, så han bestilte den straks til at udføre en behandling mod borebiller. Disse træødelæggende insekter havde spist af træet på loftet. Så nu var ejeren bange for at taget kunne brase sammen, hvis der ikke blev taget action i tide. Med gasmasker og sprøjte i hånden gik de rundt i flere timer oppe på loftsrummet hvor de sprøjtede hele tagkonstruktionen. Det gjorde de endda 2 gange for at være sikker på at problemet blev løst.

Undervejs mødte de en masse sure hvepse der havde bygget et hvepsebo i udhænget. Men de kunne ikke klare den stærke insektgift, som blev sprøjtet ud deroppe. Ejeren betalte glædeligt da det hele var overstået da hans hus var sat til salg. Det er ikke ligefrem fremmende at skulle overdrage en ejendom med skadedyr til en ny ejer. Der er jo også lige aspektet omkring ejerskifteforsikringen. Det ville blive endnu dyrere for manden hvis han ikke havde løst problemet, før at nøglerne var blevet overdraget. Desuden ville det fremgå i tilstandsrapporten at der havde været problemer med de skadedyr.

You may also like...