Den gode fysioterapeut

Det er en dejlig varm eftermiddag, og jeg sidder nede ved havnefronten sammen med min lillesøster. Selvom vi bor i det samme kvarter, så ses vi ikke så tit. Hun har meget travlt med sit job. Hun er sådan et karrieremenneske, der arbejder et sted mellem 50 og 80 timer om ugen. Jeg er slet ikke i den boldgade. Jeg passer mit job og min familie. Det er i og for sig også mere end et fuldtidsjob. Et 24/7 job kan man kalde det. Men jeg har slet ikke den samme stress i min krop, som min lillesøster beklager sig over.

Ondt i nakke og skuldre

Hun har ondt i nakken og skuldrene. Jeg har fortalt hende, at det er, fordi hun altid sidder krumbøjet over sin lap top eller sin tablet. Hun ved det godt. Men hun gør ikke noget ved det. Det synes jeg, egentlig er for dårligt. Hun har flere gange fået mig til at råbe til hende, at hun skal til at lære at passe lidt bedre på sig selv. Og at det er tilladt at efterlade den bærbare derhjemme, når man har fri.

Jeg hader, at hun altid sidder med enten sin mobiltelefon, sin tablet eller sin lap top, når vi er sammen. Det ved hun også – og lige nu har hun faktisk hverken tablet eller lap top med sig – og mobilen er slået på lydløs og gemt væk i hendes taske. Hun har talt meget om sine smerter, mens vi har fået et glas vin. Mens hun snakkede om ømheden i sine skuldre, tænkte jeg, at det egentlig var ærgerligt, at hun ikke havde sin tablet med sig.

Find en god massage til hende

Jeg ville nemlig have spurgt hende, om jeg ikke lige kunne låne den i 2 minutter, så jeg kunne søge på Google: ”Massage Valby og København”. Jeg kan nemlig ikke huske telefonnummeret til den klinik, jeg gik til fysioterapi hos, dengang jeg havde albuesmerter. Og det ville jeg gerne give hende og, så bede hende om at ringe op til dem med det samme og bestille en tid. Hun har brug for at få hjælp til at komme af med de smerter. Det er ikke til at holde ud at høre på hende beklage sig.

Jeg kan huske, at den gang jeg gik til behandling af tennisalbue, så jeg, at inde på klinikken havde de en massør, der er specialiseret i den slags skulder og rygsmerter, som min søster taler om. Hun skal have, sine muskler æltet godt igennem, og så skal hun lære at sidde korrekt, når hun nu bruger så mange timer foran skærmene. Det går ikke at sidde der og krumme sig sammen.

Ikke tid men…

Jeg har foreslået hende at gå til en massør før, men hun afviser det: ”Det har jeg da ikke tid til!”. Det vil jeg sådan set gerne vise hende, at hun skal finde tid til. Så jeg foreslår hende, at vi mødes i næste uge igen, og så vil jeg simpelthen booke en tid til hende. Til den tid har jeg fundet telefonnummeret til klinikken frem. Og en omgang til hendes ryg er, hvad hun trænger til!

You may also like...