Gård med stråtag

Jeg har købt en gammel præstegård. Sådan et gammelt, skævt hus med stråtag. Det ligger lidt uden for Nyborg på Fyn, og gården skal gennemrestaureres, så den kan blive beboelig. Det vil koste en herregård, men den tid den sorg. Lånet er blevet godkendt. Betingelserne er gode, så jeg er glad og skal i gang med at få huset sat i stand.

Haven, som hører til, er meget smuk. Der er fine gamle kastanjetræer og en særlig afdeling med køkken- og urtehave. Jeg glæder mig til at flytte ind.

Nyt stråtag

Det første projekt i restaureringen er at få lagt et nyt stråtag. Det, som er der nu, holder ikke. Det kan jeg selv se. Jeg har derfor kigget i fagbogen under Fyn – stråtag. Det gav ligesom ikke det ønskede resultat. På nettet blev det til ”tækkemand”, og her kom der en del resultater, så med ordene stråtag Fyn blev min søgning overskuelig nok. Der er ikke så forfærdeligt mange tækkemænd på Fyn. Listen var ikke længere, end at jeg kunne ringe til dem allesammen.

Den bedste tækkemand på Fyn viste sig at være dem her: https://straatagfyhn.dk/

Fyn er fyldt med stråtag

Det viste sig dog, at stråtage er populære her på Fyn. De har alle sammen rigtig travlt her i foråret kunne jeg forstå. Den 3. fagmand, jeg ringede til, har til at komme og kigge på taget om en månedstid. Det er lidt lang tid at skulle gå og vente, så jeg har sagt til ham, at hvis han er nødt til at aflyse et møde med en anden kunde, så må han meget gerne komme her hos mig.

Den fynske tækkemand advarede mig om, at det nok ikke er sandsynligt, at han kommer, før den aftalte tid. Han har et par projekter i gang for andre kunder, og de skal afsluttes, før han kan overkomme at starte et nyt projekt. Forståeligt nok. Det er jeg med på. Betryggende at vide, at han fører projektet igennem fra start til slut. Men kunne han ikke nå at presse et møde ind, så han kan se bygningen og give et tilbud, så jeg ikke skal vente i mere end én måned før de kan komme i gang med det nye tag?

You may also like...