Brugskunst i badet?

Kender du den der følelse, der fortæller dig, at du har brug for noget nyt. Men du ved ikke, lige helt præcist hvad det er? Det sker tit for mig, at jeg har brug for noget nyt. Måske er det tøj. Måske er det noget musik. Jeg ved som regel først, hvad det er, jeg har brug for, når jeg ser det. Det er derfor, at jeg elsker at shoppe. Ja, jeg indrømmer det. Jeg er meget materialistisk. Slet ikke hende der den nøjsomme minimalist, der kan klare sig med 2 par sko, 2 par jeans og nogle få bluser. Jeg vil have ting og sager. Og jeg vil gerne vise det, jeg har frem. Om det så er modetøj eller brugskunst fra Egesgave.

Shopper igennem

Jeg har dog opdaget, at jeg nemt kan komme til at bruge for mange penge, når trangen til at komme ind til forbrugerismens tempel overvælder mig. Men jeg elsker altså at komme i de store forretninger, hvor man bliver mødt af smukke og flotte udstillinger med brugskunst og forskelligt køkkengrej, som man egentlig ikke har brug for. Ja, jeg ved godt, at det er praktisk at have en dims, der kan udstene kirsebær. Men hvor mange kirsebær spiser man om året? Altså friske? Og skal de udstenes? Men den er flot den der udstener. Og ja, den havner muligvis bagerst inde i skuffen. Men den er rar at have, når man står der, og skal lave kirsebærsovs fra bunden. Det er jo sådan, at kirsebærsovsen skal være lun, og frisklavet. Sådan er det i hvert fald hjemme hos mig juleaften. Og når man har rigtigt travlt i køkkenet, så er en udstener til kirsebær meget praktisk at have. Det kan jeg godt skrive under på.

Badeforhæng og brusegardiner

Og nu kan du sikkert sige, at når jeg nu ved, at jeg ikke bruger nogle af alle de stykker brugskunst, som jeg har købt igennem tiden så ofte, hvorfor bliver jeg så ved med at købe dem. Nu ved jeg ikke, om sådan noget som badeforhæng er brugskunst – men jeg skifter tit mellem dem, jeg har købt gennem tiden her: https://www.egesgave.dk/badeforhaeng

Der er en god grund: Det giver mig en glæde, når jeg har dem. Jeg vil eje dem. Og jeg bruger dem. Ikke så ofte, men det sker mindst en gang om året. Og det er grund nok. Det, at jeg har et stykke smukt brugskunst i hånden, når jeg laver mad, eller reparerer noget, bevirker, at min kærlighed til det, jeg laver, kommer igennem. Og det kan man smage eller se. Og det skal man ikke underkende.

Det med kvaliteten

Ofte er det jo også sådan, at brugskunst er rigtig god kvalitet. Det betyder – hvis det fx er en kniv med et særligt design på skæftet – at den er sikrere at bruge sammenlignet med den billige køkkenkniv, man købte i supermarkedet lige, da man flyttede ind.
Ja, sådan er det bare – med mig og brugskunst.

Jeg elsker det. Jeg sætter pris på at have smukke genstande i mit hus, som jeg bruger. Det er jo det, der er definitionen af brugskunst: Brugskunst er ting, som fx møbler, køkkenredskaber, bestik, lamper, duge, lysestager, pyntegenstande, mv. der har et kunstnerisk præg pga. deres form, design eller udsmykning.

You may also like...